Bevezető

I. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?
A Szoláltató az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:
A személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.
A személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem
kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.
Minden észszerű intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak
és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük
vagy helyesbítjük.
Megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok
megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével,
megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.
A Szolgáltató az Ön személyes adatait
Az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges
mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük,
tároljuk és felhasználjuk.


A webáruház használata során a Kiss Dániel Attila Egyéni Vállalkozó (a továbbiakban: Szolgáltató,
Adatkezelő) a részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki
további fél számára, kivéve az alvállalkozójának. (Pl: Futárszolgálatnak, a megrendelés
kézbesítéséhez).
A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP
cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Szolgáltató. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és
alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

II. Kik vagyunk?
Név: A Kiss Dániel Attila Egyéni vállalkozó. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő)
Székhely: Debrecen Szoboszlói út 3/D TT 1.a
Honlap: www.ishield.hu
Kapcsolattartás: Kiss Dániel Attila
Postacímünk: Debrecen Szoboszlói út 3/D TT 1.a
Telefonszámunk: +36 31 785 0934
E-mail címünk: info@ishield.hu
Adószámunk: 27982000-1-09

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok
megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, felhasználó, szerződő felel. Bármely felhasználó
e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről
kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen
történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-
mail címet megadta.
Szolgáltató, mint adatkezelő a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi
jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban és a jelen tájékoztatóban foglaltaknak
megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak
védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap felhasználóinak információs önrendelkezési
jogának tiszteletben tartását. A Szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz
minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
Jelen tájékoztató kialakítása és alkalmazása során Szolgáltató az információs önrendelkezési jogról és
az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások,
valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi
CVIII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete szellemében és
alkalmazásával, azoknak mindenben megfelelve jár el.
A Honlapon kezelt személyes adatokat elsődlegesen a Szolgáltató, valamint a Szolgáltató munkatársai
jogosultak megismerni.
A Szolgáltató bármikor jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató
a módosításokról a felhasználókat a Honlap felületén keresztül tájékoztatja.
Amennyiben olyan kérdésed lenne, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű,
kérjük, írd meg az info@ishield.hu e-mail címre, kollégánk megválaszolja kérdésedet.

III. Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?
A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a
weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője
menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.)
többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már
Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön
a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők
„súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.
Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön
első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-
lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint
a felhasználó-központú biztonsági sütik.
A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével
megkezdődik – a Szolgáltató az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön
hozzájárulását.
A sütiket arra használjuk, hogy a későbbiekben jobban testre lehessen szabni a honlapjainkat, a
termékeinket az érdeklődésednek és igényeidnek megfelelően kínáljuk számodra, ezáltal könnyebb
legyen oldalaink használata. A sütik segítenek felgyorsítani a jövőbeni tevékenységeid és jobbá tenni

az élményt oldalaink használata közben. A sütik anonim, összesített statisztika készítésére is
alkalmasak, így jobban megérthetjük, hogy az emberek hogyan használják az oldalainkat és így
javítani tudunk azok struktúráján és tartalmán.
Az időtartamuk szempontjából megkülönböztetünk úgynevezett munkamenet sütiket és állandó
sütiket. A munkamenet sütik ideiglenesek, azaz addig maradnak a készülékeden, amíg el nem hagyod
a honlapunkat. Az állandó sütik sokkal tovább maradnak a készülékeden, előfordulhat, hogy egészen
addig, amíg manuálisan ki nem törlöd őket.
Más oldalak is gyűjtenek információt pixel tageket használva, amelyeket meg lehet osztani harmadik
féllel. Ez közvetlenül támogatja promóciós tevékenységeinket és weboldalfejlesztésünket. Például
látogatóink weboldal használati információját meg lehet osztani reklámügynökségekkel, hogy
hatékonyabban tudjuk használni az online hirdetéseket a weboldalainkon.
A legtöbb internet böngésző kezdetben úgy kerül beállításra, hogy elfogadja a sütiket.
Megváltoztathatod a beállításokat, hogy blokkold a sütiket, illetve figyelmeztetést kérhetsz, amikor
sütiket állítanak be az eszközödön. Számos módja van a sütik kezelésének. Kérjük, nézd meg a
böngésző információkat vagy a segítség oldalt, ha többet kívánsz megtudni a böngésző beállításokról
és azok módosításáról!
A sütik elfogadása nem kötelező, a Társaságunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik
engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.
A honlapunkon használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

Szükséges
Ezek a sütik segítik a weboldalt használhatóvá tenni olyan alapvető funkciók lehetővé tételével, mint
az oldal navigáció. A honlap nem tud megfelelően működni ezen sütik nélkül, így ezek elfogadása
kötelező.

Preferenciák
Ezek a sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen olyan információkra, amelyek
megváltoztatják a webhely viselkedését vagy megjelenését, például a használt nyelv vagy régió. Ezen
sütik elfogadása opcionális.

Statisztikai
Ezek a sütik segítenek a webhely tulajdonosainak megérteni, hogy a látogatók miként használják a
weboldalt, azáltal, hogy névtelenül gyűjt és jelent információkat. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Marketing
Ezeket a sütiket a weboldal látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan
hirdetések jelenjenek meg, amelyek relevánsak és az adott látogató számára érdekesek, és ezáltal
értékesebbek a megjelenítők és harmadik fél hirdetők számára. Ezen sütik elfogadása opcionális.

IV. Az Adatkezelő Honlapjain végzett adatkezelési tevékenysége
Felhívjuk a figyelmedet, hogy hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulásodat bármikor
jogosult vagy visszavonni. A visszavonás nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján
végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.
Felhívjuk a figyelmedet, hogy bármikor jogosult vagy tiltakozni személyes adataidnak az Adatkezelő
vagy egy harmadik fél jogos érdekén alapuló kezelése ellen.

A. Webshop regisztráció
A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, felhasználónév, postai és számlázási címek.
Az adatkezelés célja: a webshopra regisztrált személyek nyilvántartása, egymástól való
megkülönböztetése, szerződéskötési feltétel (nagykorúság) meglétének ellenőrzése, a webshop
regisztrációval járó funkciók biztosítása: a megrendelési folyamat idejének lerövidítése, korábban
megrendelt áruk újrarendelése, korábbi rendelések megtekintése.
Az adatkezelés jogalapja: a webshop regisztrációval járó funkciók igénybevételének feltétele.
Az adatkezelés időtartama: 1 év inaktivitás után az Adatkezelő törli adatbázisából a személyes
adatokat. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén,
legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

B. Webshop regisztráció Facebook, illetve Google account használatával
A kezelt személyes adatok: Facebook account-tal való bejelentkezés esetén az Adatkezelő
felhasználja, illetve felhasználhatja a vásárló Facebook-on használt e-mail címét és a Facebook által
meghatározott mindenkori nyilvános adatait (pl.: név, nem, ország, profilkép). Google account-tal
való bejelentkezés esetén az Adatkezelő felhasználja a vásárló Google-n használt nevét, e-mail címét,
profilképét, URL címét.
Az adatkezelés célja: a webáruházban történő vásárlás során a vásárlók nyilvántartása, egymástól
való megkülönböztetése.
Az adatkezelés jogalapja: webáruházban történő vásárlás esetén a szerződés kötésének előfeltétele.
Személyes adatok rendelkezésre állása nélkül a webáruházban történő vásárlás nem
kezdeményezhető.
Az adatkezelés időtartama: 1 év inaktivitás után az Adatkezelő törli adatbázisából a személyes
adatokat. A személyes adatok törlésre kerülnek a regisztrált felhasználó törlés iránti kérelme esetén,
legkésőbb a kérelem elintézésére fennálló határidő végén.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

C. Szerződés megkötése (megrendelés leadása, feldolgozása)

A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám,
telefonszám.
Az adatkezelés célja: a szerződés megkötésére irányuló ajánlat (megrendelés) feltételeinek
megismerése, annak elfogadásáról szóló nyilatkozat küldése megerősítő e-mail formájában.
Az adatkezelés jogalapja: a személyes adat szolgáltatása a szerződéskötés előfeltétele. A személyes
adatok megadása nélkül a webáruházban történő vásárlás nem kezdeményezhető.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

D. Szerződés teljesítése
i. Szállítás
A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám,
telefonszám. Utánvétes fizetési mód választása esetén továbbá a megrendelés értéke.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termékek kézbesítése.
Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
adatfeldolgozóként a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (címe: 2351
Alsónémedi, GLS Európa utca 2.; az adatkezelési tájékoztató az alábbi elérhetőségen érhető el:
https://gls-group.eu/HU/hu/altalanos-uzleti-feltetelek).

ii. Fizetés
A kezelt személyes adatok: név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám, e-mail cím, tranzakció
összege, IP cím, tranzakció dátuma és időpontja.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termékek ellenértékének kiegyenlítése.
Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése.
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
Címzettek: adatfeldolgozóként,
(PayPal Fizetés esetén)
PayPal
12312 Port Grace Blvd,
La Vista, NE 68128
USA

iii. Számlázás

A kezelt személyes adatok: név, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám.
Az adatkezelés célja: bizonylatolás (számla kiállítás), számlák megőrzése.
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogszabályi kötelezettsége [a számvitelről szóló 2000. évi C.
törvény 166. § (3) bekezdés és 169. § (2) bekezdés]
Az adatkezelés időtartama: 8 év.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.
Továbbá, Octonull Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: Octonull Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-198177
Adószám: 25073364-2-42
Székhely: 1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.
Postacím: 8230 Balatonfüred Jókai u 5.
Telefon: +36 70 904 8287
E-mail: hello@billingo.hu
Webhely: https://www.billingo.hu/

iv. Termék visszaküldése elállási jog gyakorlása esetén
A kezelt személyes adatok: név, ország, irányítószám, város, közterület neve, házszám, megrendelés
szám.
Az adatkezelés célja: a vásárlói igény kielégítése (pénz visszatérítés).
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogszabályi kötelezettsége [a fogyasztó és a vállalkozás közötti
szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) bekezdés].
Az adatkezelés időtartama: a Ptk. szerinti általános elévülési határidő eltelte után kerül sor a törlésre.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

E. Termékértékelés
A kezelt személyes adatok: az értékeléshez megadott név, az értékelés szövegében megadott egyéb
személyes adatok.
Az adatkezelés célja: a termékekről szöveges és pontszámos értékelés adása, az értékelések
nyilvánosságra hozatala a honlapon.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a
személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az Adatkezelő a hozzájárulás
visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 1 év elteltével.

Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai.

F. Kapcsolatfelvételi űrlap
A kezelt személyes adatok: név, e-mail cím, a levél szövegében megadott egyéb személyes adatok.
Az adatkezelés célja: beérkezett üzenetek megválaszolása.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.
Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a
személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az Adatkezelő a hozzájárulás
visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 1 év elteltével.

G. Remarketing
A remarketing lehetővé teszi, hogy a Szolgálató hirdetéseket jelenítsen meg olyan személyeknek, akik
korábban már meglátogatták a honlapját, illetve megadták az e-mail címüket.
A kezelt személyes adatok: e-mail cím, vásárlási adatok.
Az adatkezelés célja: hirdetések megjelenítése korábbi felhasználók számára a Facebook-on, valamint
a Google-on.
Az adatkezelés jogalapja: a Szolgáltató jogos érdeke (közvetlen üzletszerzés). A felhasználó e-mail
címe a hírlevélre feliratkozás során, a feliratkozó hozzájárulása alapján kerül a Szolgáltatóhoz. Vagyis
az Adatkezelő az adatgyűjtés céljától (hírlevél küldés) eltérő célból (remarketing) is kezeli a megadott
e-mail címet.
Az adatkezelés időtartama: az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó
személyes adatok remarketing célból történő kezelése ellen. Amennyiben a felhasználó a
hírlevélküldéshez adott hozzájárulását visszavonja (amire bármikor jogosult), úgy adatainak
remarketing célú kezelése is megszűnik. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok
tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő tiltakozás, hozzájárulás visszavonás
benyújtása nélkül is törli a személyes adatokat az utolsó hírlevél megnyitástól számított 2 év
elteltével.
Címzettek: a Szolgáltató illetékes munkatársai, adatfeldolgozóként a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4
Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc.
(címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) (Google AdWords), akik,
mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik regisztrált felhasználóik számára, akik a Facebook vagy
Google felületén engedélyezték a személyre szabott hirdetések megjelenítését. Az USA-val az Európai
Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik.

Egyéb
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Tájékoztatjuk a Honlap látogatóit, hogy a bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, a szabálysértési
hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg

jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg
iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.
Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét
megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának
megvalósításához elengedhetetlenül szükséges

V. A Honlap látogatók, felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai
Ingyenes tájékoztatást kérhetsz személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint kérheted
adataid helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását és tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok
kezelése ellen. A kérelmeket az Adatkezelő II. pontban írt elérhetőségein lehet benyújtani.
Az Adatkezelő minden olyan címzettet (adatfeldolgozót) tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy
adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez
lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre tájékoztatunk e
címzettekről.
Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől
számított egy hónapon belül tájékoztat az alábbi a)-f) pontok szerinti kérelem nyomán hozott
intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez
a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő
a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül
tájékoztat.
Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, a tájékoztatást az Adatkezelő elektronikus úton adja
meg, kivéve, ha azt másként kéred.
Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a kérelmed nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a
kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az intézkedés elmaradásának okairól,
valamint arról, hogy panaszt nyújthatsz be valamely felügyeleti hatóságnál és élhetsz bírósági
jogorvoslati jogoddal.
Hozzáférési jog: jogosult vagy visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adataid
kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a
személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj: az adatkezelés célja, az
érintett személyes adatok kategóriái, adatfeldolgozók, adatkezelés időtartama, ha az adatokat az
Adatkezelő nem tőled gyűjtötte, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.
Helyesbítéshez való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő indokolatlan késedelem
nélkül helyesbítse a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés
célját, jogosult vagy arra, hogy kérd a hiányos személyes adatok kiegészítését.
Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”): jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő
indokolatlan késedelem nélkül törölje a rád vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig
köteles arra, hogy a rád vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a
személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon
kezelték; visszavonod a hozzájárulásodat és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; tiltakozol az
adatkezelés ellen; a személyes adatokat jogellenesen kezelték; a személyes adatokat az Adatkezelőre
alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot és azt törölni köteles, megteszi az
észszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő
adatkezelőket, hogy kérelmezted a személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok
másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Tiltakozáshoz való jog: jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak az
Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes
adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű
jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a te érdekeiddel, jogaiddal és szabadságaiddal
szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez
kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, jogosult
vagy arra, hogy bármikor tiltakozz a rád vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen,
ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
Adatkezelés korlátozásához való jog: jogosult vagy arra, hogy kérésedre az Adatkezelő korlátozza az
adatkezelést, ha vitatod a személyes adatok pontosságát; az adatkezelés jogellenes; az
Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de te igényled azokat
jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; tiltakoztál az adatkezelés ellen.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a te
hozzájárulásoddal vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más
természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam
fontos közérdekéből lehet kezelni.
Adathordozhatósághoz való jog: ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen, szerződés
teljesítése érdekében alapul és az adatkezelés automatizált módon történik, jogosult vagy arra, hogy
a rád vonatkozó, általad megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel
olvasható formátumban megkapd, továbbá jogosult vagy arra, hogy ezeket az adatokat egy másik
adatkezelőnek továbbítsd anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő.

VI. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága
Az Adatkezelő szerverszolgáltatást vesz igénybe, melyet további megbízott cég üzemeltet és
felmerülő probléma esetén karbantart:
Sybell Informatika Korlátolt Felelősségű Társaság
1158 Budapest, Késmárk u. 7/b 2. em. 206.
Telefon: +36 1 707 6726
E-mail: info@sybell.hu
Az Adatkezelő a technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege,
hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett,
változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési
intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű
adatbiztonságot garantálja.

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés,
megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen
megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó
hozzáférhetetlenné válás ellen.
Az Adatkezelő informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás,
kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes
betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Adatkezelő a biztonságról
szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.
Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül
sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre,
szerződés vitatására vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől
megvédendő az Adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli
annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen és bizonyítékkal szolgálhasson
minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott
óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

VII. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?
a) a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a
Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
b) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény –
(Info tv.)
c) a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény (Ptk.)
d) az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal
összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
e) az elektronikus hírközlésről szóló évi C. törvény – (Ehtv)
f) a fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
g) a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló évi CLXV. törvény. (Pktv.)
h) a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló évi XLVIII.
törvény (Grtv.)
i) a számvitelről szóló évi C. törvény (Számv tv.)

VIII. Panasztétel
Ha megítélésed szerint a rád vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti az adatvédelemre
vonatkozó jogszabályi előírásokat, úgy jogosult vagy arra, hogy az Adatkezelő ellen bírósághoz
fordulj, valamint, hogy panaszt tegyél a felügyeleti hatóságnál.
Felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
telefon: +36 1 391-1400
fax: 36 1 391-1410
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
honlap: https://naih.hu/